Skip to content

CHIOS – Together as ONE

Ne dorim ca fiecare vizită la Chios să rămână în amintirea clientului ca fiind o experiență unică. Pentru ca acest lucru să fie posibil, ne asigurăm constant că spațiul Chios îndeplinește toate elementele indispensabile clientului doritor de a evada din cotidian, de a se relaxa și de a se regăsi într-o oază de liniște. Tu când ai simțit ultima oară că te-ai întâlnit cu tine?

CHIOS – Together as ONE – își propune să aducă oamenii împreună, pentru o comunitate unită și solitară și o identitate autentică a orașului Cluj-Napoca.

În centrul tuturor valorilor noastre stă OMUL. Odată ce o persoană ajunge pe tărâmul CHIOS, ne asigurăm, prin toate valorile noastre, că va avea parte de o experiență unică.

MINDFUL EATING – Pentru un stil de viață sănătos, este foarte important CE alegem să mâncăm și CUM mâncăm. Tocmai de aceea acordăm o importanță mare tuturor elementelor, de la calitatea preparatelor, modalitatea de preparare și ingredientele folosite, până la cele mai mici detalii care contribuie la atmosfera de ansamblu a restaurantului și a teraselor noastre. Pentru că împreună, toate acestea, să creeze acea experiență de mindful eating – un concept care definește o stare de conștientizare completă a fiecărei mese servite. Aplicarea acestui concept însemnă, de fapt, să te autodisciplinezi să mănânci ce trebuie (mâncare de calitate și gustoasă), cât trebuie (putem identifica mai ușor starea de sațietate printr-o implicare atentă în procesul de mindful) și cum trebuie (savurând, fiind prezent 100%).

CALITATE – Bucătăria ONESTĂ este elementul principal, în jurul căruia gravitează toate celelalte valori. Am dezvoltat acest concept alături de consultanții noștri în gastronomie. Ei au creat un meniu special și au ales ingrediente cât mai curate și în mare parte sănătoase, achiziționate, atunci când piața permite, de la producători și furnizori locali. Acolo unde piața românească nu poate răspunde nevoilor noastre, apelăm și la importul din alte țări. Alegem să facem pâinea în bucătăria proprie, elementul de autenticitate constând în prepararea pâinii cu negru de sepie. Un alt aspect important de menționat, pe care îl veți regăsi și în gustul preparatelor noastre, este că afumăm, în casă, cu lemn de cireș și măr anumite elemente și înlocuim zahărul cu miere sau melasă.

Personalul are și el un rol important, este ghidul clientului pe tot parcursul „călătoriei” în povestea noastră, de aceea, am organizat mai multe întâlniri pe partea de HORECA pentru ei.

RESPONSABILITATE SOCIALĂ – Together as ONE! Suntem conștienți de greutatea motto-ului nostru, motiv pentru care ne îndreptăm atenția și către cei aflați în dificultate sau către proiecte/cauze cu potențial de dezvoltare. Suntem interesați să participăm sau să organizăm diferite evenimente caritabile, alături de ONG- urile Clujului și nu numai. Ne implicăm profund în crearea și promovarea unui nou stil de viață și dorim să îi ajutăm și pe cei din jurul nostru. Astfel, împreună cu ONG-uri și Asociația Profesor „Gheorghe Balaci”, am dezvoltat o afacere locală. Producția de mentă de la ferma din Aghireșu a fost comercializată la CHIOS. În acest mod am susținut un proiect social de combatere a abandonului școlar din zona respectivă. Pe de altă parte, ne-am bucurat de acest produs natural 100% în preparatele și băuturile noastre. Un alt exemplu relevant ar fi implicarea anuală la organizarea evenimentului “Albastru pentru autism”. În 2016, am susținut Ziua internațională de Conștientizare a Autismului și am contribuit cu 300 de porții de cheesecake, făcute de echipa noastră special pentru acest eveniment. Seara, am decis să luminăm clădirea în culoarea reprezentativă a acestui eveniment- albastru. Ai auzit de un ONG sau o cauză pe care CHIOS le-ar putea dezvolta? Așteptăm telefonul tău!

CONEXIUNEA CU NATURA – Avem onoarea de a ne situa în inima Clujului, respectiv în Parcul Central „Simion Bărnuțiu”. Invităm publicul larg să se conecteze cu natura, atât prin bogăția parcului și a lacului, cât și prin design-ul de grădină ales de noi, prin plantele diverse, mobilierul din lemn și diferite tipuri de rocă. Suntem conștienți de importanța parcului pentru Cluj-Napoca și ne implicăm în protejarea lui. Ai o idee despre cum am putea participa mai profund la tot ceea ce înseamnă conservarea naturii în Cluj? Te așteptăm să ne scrii!

DRAGOSTEA PENTRU ESTETIC – Design-ul clădirii este neoclasic interpretat. Inspirat din stilurile antice romane și grecești, se bazează pe ordine și armonie. Elementele de fațadă (geamuri, ferestre) sunt repetitive, iar arhitectura, foarte valoroasă, reprezintă unul dintre atuurile noastre. Principala dorință a fost crearea unei ambianțe plăcute, astfel, oricine calcă pragul localului să se simtă în largul lui, să îl perceapă ca fiind familial. Împreună cu designer-ul Cosmin Todor, am mers pe ideea de contrast cald-rece (lemn-marmură) și elemente naturale handmade, restaurantele din Barcelona aflându-se la baza inspirației noastre. Pentru că, după cum am precizat, legătura cu natura este un pion foarte important, elementele acesteia se pot regăsi în fiecare colț (plante, mobilier din lemn, chiuvete din Onix). Sistemul de ventilație de ultimă generație oferă posibilitatea oaspetelui să îl regleze după bunul plac. Sunt șase sisteme de iluminat individuale, în funcție de zonă, care pot schimba nuanțele tavanului. Pe partea de finisaje, s-a făcut placarea pereților prin lipire și s-au folosit stâlpi de piatră din Croația. Băile se diferențiază prin design-ul unic pentru fiecare în parte. Pentru acestea s-a folosit ca material Marmurezia, iar chiuvetele au fost strunjite din bloc de Onix. Arcadele au fost tăiate din bloc de piatră Kanfanar Blu. Același material a fost ales și pentru trepte sau șemineu (aici s-a folosit piatra cu oglindă). Încă de la intrare se poate observa pe podea mozaicul și parchetul ceramic îmbinat cu bucăți de marmură. Pentru tavan s-a optat pentru lemn natural cu paneluri de stejar.
Un alt punct în care am considerat că este important să investim sunt uniformele, deoarece ne-am dorit să alegem ceva autentic, lucrat manual și croit special pentru fiecare om în parte. Suntem de părere că nu numai aspectul vizual este important, ci și modul în care se simte cel care poartă uniforma. Design-ul a fost gândit special pentru noi, din dorința de a îmbina esteticul, confortul și calitatea într-un mod armonios și de impact, conturând astfel semnătura CHIOS-ului.

TRANSPARENȚĂ – Ferestrele largi care separă bucătăria de local sunt o dovadă a faptului că nu avem nimic de ascuns față de clienții noștri. Orice client doritor să ne treacă pragul, poate observa lesne modul curat și profesionist în care se lucrează în bucătăria noastră. În același timp, este o plăcere să vezi cum o echipă se coordonează atât de armonios. Tu ai privit pe fereastra bucătăriei noastre?

MUZICA – Muzica poate să schimbe întreaga stare în câteva secunde. DJ-ul nostru rezistent a avut grijă să avem propria muzică ambientală care să meargă perfect cu atmosfera și produsele noastre. Boxele cu design minimalist și de dimensiuni reduse oferă un sunet de calitate înaltă. Experții Bose au avut grijă și de terasă, unde au amplasat difuzoare îngropate în pământ, care propagă sunetul 360 de grade. Astfel, sunetul este difuzat foarte clar, dar nu îți poți da seama de unde. Procesarea se face prin patru amplificatoare cu soft individual.

ARTA – Arta este prezentă la CHIOS prin vitrina special amenajată. Ea este locul în care diverse obiecte, concepute în spațiul creației, prind formă și viață. Vitrina reprezintă podul pe care ne-am propus să îl construim între artiști și cei care trăiesc experiența CHIOS. Pentru că printre valorile noastre importante întâlnim calitatea și tot ceea ce înseamnă autentic, lunar vom expune lucrări care pot fi achiziționate. Așa cum schimbarea își face simțită prezența în viața noastră, la fel și vitrina noastră se va reinventa prin bogăția lucrărilor artiștilor clujeni și nu numai. Până atunci… Tu ai văzut vitrina?

HANDCRAFTED – Pentru că OMUL este centrul nostru de interes, ne-am orientat atenția pe produsele lucrate manual, care sunt elemente cheie în povestea noastră. Spre exemplu, olivierele și meniurile sunt făcute manual din lemn, special pentru CHIOS. Transformarea unei afaceri locale într-un proiect de o asemenea dimensiune, necesită o muncă continuă și de durată. Pentru perfecționarea serviciilor, am apelat la consultanți din București și de peste hotare.

EDUCAȚIA ALTERNATIVĂ – Orice persoană cu care lucrăm are un anumit rol și importanță în proiect, de aceea, participăm activ la diferite workshop-uri de dezvoltare personală, coeziunea grupului, meditație sau spiritualitate.

PETRECEM ÎN STILU NOSTRU

La sfârșit de săptămână, petrecem împreună! Indiferent dacă preferi să începi weekend-ul cu o seară de muzică live sau dacă ai nevoie de o “recompensă” pentru munca depusă de-a lungul săptămânii sau poate pur și simplu vrei să te bucuri de o duminică în familie, la CHIOS Social Lounge, de vineri până duminică, te invităm să descoperi evenimentul potrivit personalității tale. Odată ales, te așteptăm să petrecem împreună, așa cum se cuvine.

Seara de VINERI o dedicăm prietenilor și muzicii LIVE prin seria noastră de evenimente #SocializingFriday. Dacă te întrebai care e seara perfectă ca să îți aduni toată gașca la o poveste și să dezbateți ultimele noutăți pentru care nu ați avut timp pe parcursul săptămânii, tocmai ai găsit răspunsul. La #SocializingFriday începem seara liniștiți, după care începe nebunia alături de trupa live invitată. La final, DJ-ul nostru rezident preia ritmurile și petrecerea continuă până aproape de zori.

#WorkHardPartyHarder reprezintă seria noastră de evenimente de sâmbătă seara în care ne răsplătim munca depusă de-a lungul săptămânii. Astfel, lăsăm toate grijile deoparte și ne lăsăm purtați de ritmurile celor mai tari DJ ai momentului.

Încheiem weekend-ul cu un eveniment de zi, liniștitor și petrecut în familie! #MindfulBrunch a fost conceput cu scopul de a pune accent pe timpul de calitate și interacțiunea dintre părinți și copii. Îmbină timpul petrecut în familie, cu un prânz delicios și jocuri interactive pentru cei mici, toate aduse la un loc pentru câteva ore. La CHIOS Social Lounge, duminica se petrece în familie!

WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner